Tämä torttu on gluteeniton, vaihdoin vain jauhot gluteenittomiin ja kaadoin silikonivuokaan, jota ei tarvitse rasvata lainkaan. Paistoin kiertoilmauunissa ja hyvää tuli namskisTaikina:

  • 200 g voita
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 50 g mantelirouhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • halutessasi pari tippaa karvasmanteliöljyä
  • vadelmahilloa
  • Kostutus:
  • 1 dl vettä
  • 1 dl punssia tai amaretto-likööriä
  • 2 rkl sokeria
  • Pinnalle:
  • vadelmahilloa
  • 1 dl tomusokeria
  • 1/2 rkl vettä

Valmistusohjeet 

Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan. Lisää joukkoon karvasmanteliöljyä halutessasi pari tippaa.

Jaa taikina vuokiin.

Paista 200 asteisessa uunissa n. 25 minuuttia. Anna jäähtyä ja kumoa leivinpaperin päälle.

Sekoita kostutusliemi ja sivele sillä tortun pinta joka puolelta, anna vetäytyä. Peitä torttu kelmulla, jottei se kuivahda.

Lisää tortun keskelle vadelmahilloa. Valmista kuorrute sekoittamalla tomusokeri vesitilkkaan ja pursota sitä hillosilmien ympärille