Meille tuli shokkina tieto viikko sitten sunnuntaina, että lapsemme päiväkotia ei kaupunki enää aio tukea 1.8.2011 ostopalvelupäiväkotina.

 Päiväkoti on ollut ihana turvallinen ja lämpöinen pesä 26 vuotta lahtelaisille lapsille. Siellä on hyvä ja terve kristillinen kasvatus ollut näinä vuosina jota hyvin harvassa kaupungin päiväkodissa enää on. Lapsilla on ollut joka toinen perjantai pyhäkoulu jossa lauletaan ja leikitään hyviä hengellisiä lastenlauluja, ruokarukous ym.

Henkilökunta on toiminnallaa luonut monelle lapselle tasokkaan, laadukkaan ja lapsilähtöisen kasvatuksen.

 ja nyt kaupunki aikoo repiä lapsemme sieltä pois päätöksillään.

Tähän emme suostu vaan

me päiväkoti Pääskypesän vanhemmat olemme tehneet Lahden kaupungin hallitukselle kirjelmän, jossa yritämme vielä vaikuttaa ostopalvelusopimuksen uusimiseen.

 Myös meillä työssäkäyvillä, (kuka osa-aikainen, kuka täysipäiväinen) kaupungin veronmaksajilla on subjektivinen päivähoito-oikeus.

Sunnuntai terkuin ja ajatuksin Maikkili

http://www.marjoloponen.fi/blogi/2011/01/28/253

Päivähoidon säästöt pienituloisten taskusta?


Perjantai 28.1.2011 klo 15:00

 

Lahden sivistyslautakunta päätti tällä viikolla vähentää kaupungin ostopalveluna ostettavien päivähoitopaikkojen määrää reippaasti. Päätös syntyi niukalla 4-5 äänestyksellä kahden kokoomuslaisen äänestäessä tyhjää. Koko vasemmistopuoli äänesti vastaan. 

Kilpailutuksen ymmärrän, ja häviön siinä, mutten päivähoitopaikkojen vähentämistä yleensä. Lahdessa on tällä hetkellä 133 lasta päivähoitojonossa, eikä lakisääteistä päivähoitoa pystytä tarjoamaan kaikille tarvitseville. Päiväkoti Pääskynpesän 52 lasta joutuvat tuohon jonoon jatkoksi. Tilalle kaupunki haluaa saada lisää yksityistä päivähoitoa, joka maksaa vanhemmille noin 300 euroa per lapsi kuukaudessa. Vain kunnallisessa päivähoidossa pystytään vanhempien tulot ottamaan huomioon hoitomaksua laskettaessa. 

Kuinka moni perhe pystyy tuon maksamaan? Lahdessa on valtakunnan kärkimääriä yksinhuoltajia, joista joka neljäs on tilastojen mukaan toimeentulotuen saaja. Lahtelaiset ovat muutenkin keskimäärin pienituloisia ja lapsiperheet sitä tilastojen valossa usein. Pääskynpesän lapsista alle kymmenen maksaa korkeinta päivähoitomaksua.

Kaupunki siirtää tällä päätöksellään 52 lapsen maksuista suurimman osan vanhempien maksettavaksi. Toivottavasti löytyy yksityistä hoitoa ja maksukykyisiä lisää tästä kaupungista, muuten rikomme lakia. Pääskynpesän toiminta-ajatuksena on tehdä kokonaisvaltaista perhetyötä ja auttaa perheitä, jotka ovat erityisen tuen tarpeessa. Tuohon ideologiaan sopii huonosti yksityinen kallis päivähoito. 

Ihmettelen tässä päätöksessä erityisesti demareiden ja vasemmistoliiton äänestyksiä. He kehuvat erityisesti olevansa pienituloisten puolella ja arvostavansa kunnallisia palveluja. Tässä päätöksessä heidän toimintansa osoitti kuitenkin jotakin aivan muuta

Näin kirjoittaa Marjo Kristillisten puoluesihteeri omassa blogissaan

Facebookissa on Päiväkoti Pääskynpesän sopimuksen uusimisen puolesta sivut

http://www.facebook.com/profile.php?id=819614431#!/pages/Paivakoti-paaskynpesan-sopimuksen-uusimisen-puolesta/193933183952207

 http://www.facebook.com/home.php?sk=group_193116407381497¬if_t=group_activity

 

Menkää tuonne ja vaikuttakaa