Lisää marsipaaniruusuja........eräs ihminen pyysi kuvasarjaa kuinka näitä tehdään. Tapoja on monenlaisia Dr. Oetkerilla omansa ja joillakin kakkusivuilla Mansikkamäellä, Merjan leivonta.... omansa. Mutta itse olen muutaman vuoden harjoiteltuani todennut tämän hyväksi. Jokaisen koristeiden tekijän täytyy harjoitella itse ja löytää eri massojen käsittelytaito. Jotkut ovat kovempia toiset löysempiä, jotkut massat kuivuu nopeammin kuin toiset. Välineetkin voivat olla sieltä kaapin pohjalta hyviksi havaittuja eli kokeilua kokeilun perään.
Käväisin Kärkkäisellä viime viikolla ja löysin jotakin hyllystä. Kallamuotilla tein nämä ruusut.
Värjäsin Dr.oetkerin väriaineilla
valmista mantelimassaa ja totesin, että silloin saan juuri sitä mitä haluan mustaa, tummanpunaista, oranssia vaikka minkä värisiä.
Ruusut voi koristella kristallitomuväreilla joita löytyy eri värisiä, näitä en ole vielä sivellyt kristallivärillä, ja se näkyy kuvissa.
kauli taikina se määrä mitä käytät, paina muotilla haluamasi kuvio,minulla on tässä kallamuoteista pienin. Sydän piparimuotti on myös oiva ruusuihin.
leikkaa teräväosa pois ja ohenna terälehteä vaikka lusikalla keskeltä terälehden ulkosyrjälle, minulla tupperin muovilusikka jonka totesin erittäin hyväksi tähän.
Ensimmäinen terälehti kääri rullalle näppösissäsi ja
jatka terälehtien laittamista lomittain
katkaise ylimääräinen häntä "pois"
kaksivärisiä voi soveltaa oman mielen mukaan. Edellisen postauksen mukaan tämä
kokeilin kaikenlaisia versioita joista yksi tällainen ja kukasta tuli
loput tuli tämän värisinä.......
samalla kallamuotilla tein lehden ja veitsellä kevyesti tein "lehtiruodot"
valmiista vihreästä marsipaanista
Kommentit